2016. január 22., péntek

furcsa állatok

                                                              Furcsa állatok



Vörös szájú denevérhal:


A Galápagos-szigeteken él, de eléggé rossz úszó. A melluszonyai csupán arra jók, hogy tudjon sétálni velük az óceán fenekén.

Panda-hangya:


Több mint 3000 olyan fajjal büszkélkedik a Mutillidae darázs család, amiknek szárnyatlan nőstényei a szőrös hangyákra hasonlítanak. Chilében élnek és az igazán fájdalmas szúrásukról ismertek. A fekete és fehér példányokat, a kínai óriás panda után, panda-hangyáknak is nevezik.


A madagaszkári csíkos tanrek:


Ez az apró tanrek az egyetlen olyan ismert emlős, ami képes ciripelni.


Koboldcápa:


Ezt a ritka cápafajt szokták “élő őskövület”-nek is hívni, nem véletlenül: ez az egyetlen olyan létező állatfaja a Mitsukurinidae családnak, ami már több mint 125 millió éve létezik. A koboldcápák több mint 100 méter mélyen élnek az óceánokban. És bármennyire is ijesztő a kinézetük, nem emberrel táplálkoznak!


Umbonia Spinosa:


Ezek a tüskés bogarak a kabócákkal állnak rokonságban, és csőrükkel átlyukasztják a növények szárait, amiből kiszívják a nedveket. Azonban különleges külsejük számos eddig még megválaszolatlan kérdést állít a tudósok elé.


Kacsafarkú szender:


Ez a lepkeféle pontosan úgy néz ki, mint egy kolibri. Érdekesség, hogy meglepően jól tudja megkülönböztetni a színeket.


Glaucus Atlanticus – egy tengeri csigaféle:


Vagy más néven: kék sárkány. A gázokkal teli gyomra miatt meleg óceáni vizek felszínén lebeg ez a jószág. Hát nem gyönyörű? Egy csigához képest mindenképp az. :)


Sáskarák:


Ez a színes rákfajta rendelkezik egy nagyon különleges mellső végtag-párral, melyet ragadozó karmoknak neveznek. Ezek a zsákmány elfogására specializálódott végtagok, segítségükkel hihetetlen gyorsasággal tud ütést mérni bármire, még az üvegakváriumot is össze tudja törni velük. Ehhez hozzájön az, hogy ez a kis gyilkológép büszkélkedhet a legösszetettebb szemmel az egész állatvilágban. Vigyázat, igazi kis pszichopata!


Kaliforniai uszkárlepke:


2009-ben Venezuelában fedezték fel ezt a fajt, de még mindig nagyon kevés információ áll a rendelkezésünkre vele kapcsolatban. Annyit mindenesetre leszögezhetünk, hogy tündéri egy rovar.



A pápuai Pacu-hal:


Talán nincs is szükség bővebb magyarázatra, hogy miért hívják a Pápua Új-Guinea lakói ezt a halat gömbvágónak. A helyi halászok kellően meg voltak ijedve, és nem kicsit féltették férfiasságukat, amikor kihalászták ezt a szörnyet a vízből…


Szajga-antilop:


Ez a fura szerzet az eurázsiai sztyeppéken él. Különlegessége az extrém méretű orrában rejlik. Vagy ormányában? Igazából nem tartozik a valódi antilopok közé, rendszertani helyzetét illetően még vannak kérdések. Ez az érdekes állat mára sajnos Földünk egyik legveszélyeztetettebb emlősévé vált. Ma már az eredeti állománynak csupán 5%-a létezik.


Bokorvipera:


Az éjszaka aktív kígyófaj leginkább hússal táplálkozik és az afrikai trópusi erdők rejtekében él.


Kék papagájhal:


Ez a fényesen csillogó kék hal az Atlanti-óceán vizeiben él, és idejének 80%-át táplálékkereséssel tölti.


Papucscsőrű madár:


Ez az őskövület (mily meglepő)  a csőréről kapta a nevét. A tojó mindig két tojást rak, de úgy tűnik, a másodikat inkább valamiféle B-tervként kezeli: ha az egyikkel valami történik, még mindig ott a második fióka. Ezért favorizálják a szülők inkább az erősebb, életrevalóbb egyedet a testvérpár közül.


Okapi:


Ez az emlős a Kongói Demokratikus Köztársaságban őshonos. A zebracsíkok ellenére a zsiráfokhoz áll a legközelebbi rokonságban.


Narvál:


Ez a fogas bálna a sarkvidéki vizekben él, és húsáért, illetve a csont agyaráért több mint 1000 éve vadásszák.


Armadilló-gyík:


Tökéletesen tudja álcázni magát a tüskés sárkány, hiszen ezzel a színnel a sivatagi homokban teljesen el tud rejtőzni. Különlegessége, hogy van egy “hamis feje” is, ami alá el tudja rejteni az igazi fejét.


Dumbo-polip:


A Dumbo-polipok a mélytenger egyik legaranyosabb lényei – nevüket testükből kiálló, fülszerű nyúlványaikról kapták. Hát nem cuki?


Zsiráfnyakú gazella vagy gerenuk:


A gerenukok rendkívül kecses testfelépítésű állatok: nyakuk különösen vékony és hosszú – innen a zsiráfgazella elnevezés – de lábaik és testük is karcsú és nyúlánk.







http://ricsike004.blogspot.hu/2015/12/a-vilag-leghoszabb-szavai.html
http://ricsike004.blogspot.hu/2015/12/vicces-nevek-1.html
http://ricsike004.blogspot.hu/2015/12/karacsonyi-etelek.html
http://ricsike004.blogspot.hu/2015/12/felelmetes-ijeszto-tortenetek-mariska.html
http://ricsike004.blogspot.hu/2016/01/dancso-peter_42.html
 http://ricsike004.blogspot.hu/2016/01/vicces-kepek.html
 http://ricsike004.blogspot.hu/2016/01/iskolai-menza.html
http://ricsike004.blogspot.hu/2016/01/zene-az-elet.html
http://ricsike004.blogspot.hu/2016/01/zene-az-elet.html
http://ricsike004.blogspot.hu/2016/01/zene-az-elet.html














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése